: :   F e s t i v a l     B r u x e l l e n s i s


  • Op 13 en 14 september 2008,
    in de IJskelders van St-Gillis, Ijskelderstraat 18, 1060 Brussel
  • Op zaterdag van 12h tot 23h
  • Op zondag van 12h tot 21h

Bruxellensis - Episode IV

Gesterkt door het succes van verleden jaren (succes wat betreft de opkomst maar eveneens qua waardering), willen wij hierbij Bruxellensis Festival uitgave II presenteren. Meer dan ooit willen wij bij het oorspronkelijke en ook bijna unieke concept blijven om alleen bieren met een duidelijk karakter aan te bieden.

Er zullen dus alleen brouwers aanwezig zijn met bieren waarvan het merendeel, zoniet de gehele productie toegespitst is op bieren met een zeer duidelijke identiteit.
Het doel is brouwerijen die het aandurven de puur commerciele visie de rug toe te keren en het gevecht voor méér smaak en karakter aan te gaan te ondersteunen.
Het gaat dus om brouwers die de platgetreden paden verlaten en hun eigen ding doen, ze werken in brouwerijen op menselijke maat, met respect voor de traditionele en natuurlijke methodes en zijn veeleer gedreven door passie dan door het pure geldgewin. Hun omvang is meestal niet de grootste maar hun bijdrage tot het bewaren van de aloude cultuur van het bierbrouwen is buiten proportie, het zijn de enigen die ons kunnen behoeden voor een algehele smaakvervlakking en die garant staan voor het verderzetten van een eeuwenoud ambacht en de daarbij horende smaakdiversiteit.

Het zijn deze smaken die de rode draad zijn tijdens het Bruxellensis festival : wij hebben vrijwillig gekozen voor het naar voor brengen van brouwerijen die tegen de belangrijkste trends op de Belgische markt, namelijk deze van overdreven zoete, fruitige of kruidige smaken ter wille van goedkoop succes durven in te gaan. Maak dus plaats voor méér karakter en authenticiteit en keer terug in de tijd naar de periode voor de verzoeting en smaakvervlakking.

 

 

Onze bedoeling is niet te zeggen dat er goede en slechte brouwers zijn, wél dat er een alternatief is voor het door smaakvervlakking aangetaste Belgische bierpatrimonium.

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat goede smaak universeel is, hebben wij dit jaar beslist ook een aantal buitenlandse brouwerijen uit te nodigen, zo zullen enkele uitstekende brouwerijen uit Frankrijk, Finland, Spanje, Engeland en Duitsland vertegenwoordigt zijn.

GEZONDHEID !!

 

Bruxellensis – Concreet :

  • Proefglas 15cl : 3,00 euro ( mag meegenomen worden)
  • Jeton : 1,20 euro per stuk ( 1 jeton per consumptie)
  • Kleine restauratie

 

Bruxellensis in beeld  :


  Concert:   Fanfare - Pas ce soir Chéri - Zaterdag the 09th rond 6h 

Onze partners:


Gemeente
Saint-Gillis

   

Artisanale
bieren, een adress: